Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Chinese zoetzure kip-Koe Lo Kai



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 400 gr Kipfilet
  • Zout en witte peper
  • 1 EL Soya saus, 2 tl maizena + 1 EL water
  • 1 volle theelepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 Eiwit, Azijn
  • 4 EL Aardappelbloem,Suiker
  • 2 EL zonnebloemolie,Tomaten Puree
  • Duimstuk gember,1 klein blikje Ananas
  • 1 teen knoflook,1 medium Ui
  • ½ Paprika rood, ½ Paprika groen





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Chinese zoetzure kip-Koe Lo Kai


Recept van: Blogger



4
0-10 minuten
diner
ananasblokjes


  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kipfilet in zout, witte peper, soya saus, eiwit en rijstwijn.
  2. Laat het gedurende 5 minuten marineren en voeg daarna de bloem toe. Plakt het nog teveel, voeg dan nog een beetje van de aardappelbloem toe.
  3. Laat wederom 5 minuten staan. Snijd ondertussen de paprika, ui en ananas in even grote stukken.
  4. Snijd de gember in schijfjes. Meng tomatenpuree, azijn en suiker in een kommetje.
  5. Verhit voldoende olie in een pan en laat dit heet worden. Voeg nu een voor een de stukjes kip toe en bak ze goudbruin.
  6. Bak ze tot ze gaar zijn, ik denk zo een minuut of 3 per kant. Laat ze goed uitlekken op keukenrol.
  7. In een wok verhit je 2 eetlepels zonnebloemolie en bakt vervolgens de gember en knoflook tot ze geuren. Doe vervolgens de stukjes paprika en ui er bij en laat alles kort meebakken.
  8. Voeg nu het sausje en de stukjes ananas toe en bak kort mee. Voeg nu de opgeloste maizena toe en laat de saus lekker dik worden.
  9. Schep als laatste de krokante kipstukjes erdoorheen. Serveer met hete witte rijst en gewokte groenten.