Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Say yes to the best - Del Monte

Del Monte in beeld
Kwaliteit

Bij Del Monte weten we alles van fruit. Al meer dan 125 jaar werken we vol passie aan het telen en verpakken van het allerbeste fruit. Met deze passie zijn we gegroeid tot één van de marktleiders op dit gebied. Waar Del Monte het meest trots op is, is dat de consument de kwaliteit van onze producten over de hele wereld erkent en waardeert.

Van het land naar jouw keuken

Van het land naar jouw keuken

Del Monte is verantwoordelijk voor het hele proces. Van het planten van de zaden op vele eigen plantages over de hele wereld, het verpakken en transporteren, tot aan het bezorgen van ons fruit in jouw supermarkt. Del Monte is de enige speler ter wereld die het gehele proces zelf beheert en controleert. Alleen zo kunnen wij de beste kwaliteit garanderen.

Duurzaamheid

Voor Del Monte is duurzaamheid een richtlijn voor alle dagelijkse bedrijfsactiviteiten. We hebben beleid en procedures bepaald op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid. Zo hebben wij verschillende sociale programma’s opgezet om het milieu te ondersteunen en beschermen, en om het welzijn van ons personeel en de gemeenschappen waarbinnen wij werkzaam zijn te bevorderen. Onze milieu- en werknemers programma’s worden regelmatig door interne en externe controleurs gekeurd tegen internationaal geaccepteerde standaarden zoals bijvoorbeeld GlobalGAP. Daarnaast zijn de Del Monte plantages in Costa Rica, Guatemala en Kenia SCS Sustainability Grown gecertificeerd.

Duurzaamheid

Maatschappij

Naast oog voor onze planeet draagt Del Monte ook bij aan de groei en ontwikkeling van circa 40.000 medewerkers en hun gemeenschappen wereldwijd. Wist je bijvoorbeeld dat Del Monte in Kenia haar werknemers en hun families huisvest op de plantages, zorgt voor gratis medische zorg en sociale voorzieningen en scholen in alle werknemersdorpen. Ons strikte arbeidsbeleid zorgt voor een hygiënische en veilige werkomgeving. Al onze werknemers hebben de garantie dat zij werken onder veilige omstandigheden, waarbij hun rechten – vastgelegd in internationale conventies en lokale wetten – worden gerespecteerd. Evenals bij het milieubeleid wordt de strikte opvolging van ons arbeidsbeleid en onze sociale programma’s geobserveerd en gekeurd door regelmatige interne en externe controles.