Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Feestelijk eetschilderij



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 250-500 g Griekse yoghurt; optioneel voor zoetliefhebbers met een scheutje vlierbloesemsiroop
  • Handje basilicumblaadjes, 50 ml olijfolie, kruidenzout
  • Verse kruiden naar wens: peterselie, oregano, dille, koriander, dragon en/of kervel
  • Bakje met 3 kleuren kiemgroente (alfalfa, prei en radijskiemen)
  • Diverse groenten: bakje cherrytomaatjes, 1 komkommer, bakje groene mini-asperges
  • Bakje vers gedopte edamame (groene sojabonen)
  • Del Monte ananas in schijven, halve perziken, abrikozen en fruitcocktail; van ieder blik 1
  • Divers vers fruit: 2 kiwi’s, 250 g aardbeien, witte druiven
  • Gekleurde meringues of schuimpjes
  • Eetbare bloemetjes; bijvoorbeeld viooltjes, goudsbloem, lavendel, madeliefjes.





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Feestelijk eetschilderij


Recept van: Blogger



4
20-30 minuten
borrelhapjes
ananasschijven op sap


  1. Leg een wit tafelzeil op de tafel. Blancheer de groene aspergetips en edamame 1 minuut in kokend water en leg ze met een schuimspaan onmiddellijk in ijskoud water. Laat uitlekken in vergiet.
  2. Pureer een paar halve perziken en doe in 1 van de plastic doseerflesjes.
  3. Pureer de basilicum met de olijfolie zeer fijn (blender of staafmixer), maak op smaak met kruidenzout en giet in het tweede doseerflesje.
  4. Doe in het laatste flesje de bosvruchten of bietensmoothie. Snijd met de dunschiller lange komkommerlinten.
  5. Leg groente, fruit, meringues en bloemen aan de rand van het zeil of geef alle kinderen een eigen kommetje. Meng de yoghurt met een scheutje vlierbloesemsiroop.
  6. Nu kan het feest beginnen! Bestrijk het witte zeil met een dikke laag yoghurt.
  7. Begin met opzetten van de basislijnen van je schilderij: spuit met de inhoud van de doseerflesjes van links naar rechts landschappen, of creëer zoete en hartige ‘smaakeilanden’.
  8. Verdeel de groente, het fruit en de kruiden over je ‘schildersdoek’.
  9. Laat de kinderen tussendoor proeven van de dragon en de kervel. Laat ze kauwen op de blaadjes en vraag wat ze proeven, “Drop mama!" (dragon) of “Beschuit met muisjes” (Kervel heeft een anijssmaak).
  10. Verdeel als laatste de meringues over jullie schilderij (houd een stukje apart). Zorg voor wat tromgeroffel en sla met de bolle kant van een pollepel een meringue stuk.