Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Barbecuebrood met knoflook, ananas & kaas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 stevig wit brood (ongesneden)
  • 1 blikje ananasblokjes op sap (227 g)
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in halve plakjes
  • 6 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1-2 el verse kruiden (bijv. basilicum, tijm en/ of rozemarijn), fijngehakt
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Barbecuebrood met knoflook, ananas & kaas


Recept van: Original Del Monte



6
30-40 minuten
borrelhapjes
ananasschijven op sap


  1. Steek de barbecue aan. Snijd het brood vanaf de bovenkant in een blokpatroon van 2 cm in. Snijd het brood niet helemaal door, maar tot op ± 1,5 cm van de onderkant zodat het brood heel blijft.
  2. Stop de ananasblokjes en de mozzarella in de inkepingen. Meng de olijfolie met de knoflook, kruiden en kaas en verdeel dat mengsel ook over de inkepingen.
  3. Verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood 10-15 min. op de hete barbecue, of tot de kaas is gesmolten en heerlijk geurt.
  4. Leg het brood op een schaal en laat iedereen een stukje van het brood trekken.
  5. Tip: Ook lekker om met ananas tussen in het brood: grof gehakte olijven, zongedroogde tomaten op olie en reepjes salami.
  6. Tip: Geen bbq? Je kunt het brood ook 20 min. in de oven op 200 graden zetten.