We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Ananas ondersteboven taart



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 350g ongezouten boter, gesmolten (60g voor elke bakvorm), 200g licht bruine suiker (100g voor elke vorm), 11 schijven ananas (Del Monte ananas uit blik), 36 rode kersen (18 per bakvorm)
  • 420g gezeefd bloem, 1 tl bak poeder, 1/2 tl baking soda
  • 1 tl zout, 300g lichtbruine basterd suiker, 100g kristal suiker,
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur, 120g Griekse yoghurt
  • 240ml volle melk, 120ml ananas sap (wat over is uit het blik), 2 EL vanille extract
  • 250ml slagroom
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 30g poeder suiker (naar smaak)





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Ananas ondersteboven taart


Recept van: Blogger



16
60 minuten plus
kcal
dessert
ananasschijven op sap


  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee cakevormen (doorsnee 22 cm) in en bedek ze beide met bakpapier. Als je geen twee vormen hebt, herhaal dan dit gedeelte als je de eerste laag af hebt.
  2. Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met folie zodat er niets uit kan lekken tijdens het bakken. Maak nu eerst de topping: Giet 60g gesmolten boter in beide bakvormen.
  3. Bestuif de bakvormen nu ieder met 100 gram bruine suiker en bedek ze met de schijven ananas. Vervolgens decoreer je deze laag met de kersen precies tussen de ananas. Zet het geheel even opzij.
  4. Maak nu het beslag: Meng alle droge ingrediënten in een medium beslagkom, bloem, bakpoeder, baking soda, en zout. Zet dit apart.
  5. Smelt nu 230g boter in een grote sauspan en klop dit vervolgens samen met de suiker in een grote kom en zorg ervoor dat er geen grote klontjes achter blijven. Dit beslag zal een beetje zanderig zijn.
  6. Klop vervolgens de eieren, yoghurt, melk, ananassap en het vanille extract er doorheen. Meng dit met de droge ingrediënten net zolang tot er geen klontjes meer zijn. Het beslag zal dan dik zijn.
  7. Giet het beslag nu in de voorbereidde bakvormen. Bak de cake in 50–60 minutes gaar of totdat een mes er weer schoon uit komt. Bedek de taart na 30 minuten losjes met aluminiumfolie.
  8. Laat de cake tenminste 15 minuten afkoelen voor je de bakvorm verwijdert. Om de taart goed te kunnen stapelen, zal je ze met een broodmes moeten halveren, laat de cake dan nog iets verder afkoelen.
  9. Gebruik een elektrische mixer, net zolang tot je goede pieken van de slagroom kunt maken. Voeg dan de kaneel, poedersuiker en vanille toe en mix dan door totdat de pieken heel stevig zijn.
  10. Om de cake samen te voegen, smeer je een flinke laag kaneelcrème op de onderste taart laag. Laat 2 cm van de rand vrij. Plaats de bovenste laag voorzichtig er bovenop.