Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Thaise garnalencurry met ananas en basilicum



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 4 el olie
  • 400 g gepelde grote garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)
  • 1 blik ananasblokjes op sap (230 g)
  • 2 el Thaise rode currypasta*
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 paksoi, in repen
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 el Thaise vissaus
  • handvol (Thaise) basilicumblaadjes





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Thaise garnalencurry met ananas en basilicum


Recept van: Original Del Monte



4
20-30 minuten
diner
ananasblokjes


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een wok 2 el olie.
  2. Bak de garnalen onder voortdurend roeren 2 min. op hoog vuur. Voeg de ananasblokjes toe en bak nog 1 min.
  3. Schep 1 el currypasta erdoor en bak weer 1 min. Schep de garnalen en ananas uit de wok. Veeg de wok schoon.
  4. Verhit de laatste 2 el olie in de wok. Bak de paprika met de paksoi 3 min. Schep de rest van de currypasta erdoor en bak 1 min.
  5. Schenk de kokosmelk en vissaus in de wok en breng tegen de kook aan. Stoof de curry 3 min. Voeg de garnalen met de ananasblokjes toe en stoof nog 1-2 min.
  6. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de garnalencurry erop. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
  7. * Thaise rode currypasta, vissaus en Thais basilicumblad is bij grotere supermarkten en bij Aziatische winkels te koop. Currypasta is behoorlijk pittig. Gebruik evt. de helft van de hoeveelheid.
  8. Tip: Met kipfilet, varkenshaas of blokjes tofoe is deze curry ook heerlijk!