Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Preischotel met gehakt en ananas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g prei, in ringen, 1 1/2 tl kerriepoeder
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 blikje ananasblokjes op sap (227 g)
  • 700 g krieltjes (koelvers), 200 g crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Preischotel met gehakt en ananas


Recept van: Original Del Monte



4
50-60 minuten
diner
ananasblokjes


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui ± 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ± 4 min. rul. Schep de prei erdoor en bak de groente ± 4 min.
  2. Schep het kerriepoeder door het gehaktpreimengsel. Voeg de ananasblokjes met het sap toe en smoor nog ± 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschaal (28 x 18 cm). Verdeel de krieltjes erover. Meng de crème fraîche met de knoflook, de kaas, peterselie en zout en peper naar smaak.
  4. Schep het roommengsel op de krieltjes. Bak de preischotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.
  5. Tip: Laat de rode peper weg voor een minder pittige schotel.