We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

perentaart



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 250 g fonceerdeeg
  • 100 g amandelspijs
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 g crème fraîche
  • 25 g rum
  • 4 handperen
  • abrikozenjam
  • 25 g amandelschilfers, licht geroosterd





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





perentaart


Recept van: Ellen Cool



6
60 minuten plus
dessert
peer


  1. Meng de boter, de basterdsuiker, het zout, het have ei en het water. Kneed vervolgens de bloem met het bakpoeder erdoor (ik heb het deeg in de keukenmachine gemaakt). Leg het deeg verpakt in plasticf
  2. Verwarm de oven voor op 200' C boven en onderwarmte en vet een vorm van 24 cm doorsnede met losse bodem goed in.
  3. Rol het deeg om de deegroller en bekleed de vorm met het deeg, snijd het overtollige deeg weg.
  4. Meng de amandelspijs met het losgeklopte ei. Meng de crème fraîche erdoor en daarna de rum. Roer tot een glad mengsel. Giet het mengsel op het deeg.
  5. Snijd de peren doormidden en schil de peren, verwijder het klokhuis. Leg de helften in een cirkel in de taartvorm met de bolle kant naar boven. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Bestrijk de taart met een beetje abrikozenjam, die je met een eetlepel water verwarmd hebt en bestrooi de taart met het geroosterde amandelschaafsel.