We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Beursjes gevuld met appel, peer en rozijntjes



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 2 rennetappels en 1 Golden Delicious
  • frambozencoulis (voor de afwerking)
  • 1 Jonagold
  • 2 Conférence-peren
  • 40 g boter
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 2 snuifjes kaneelpoeder
  • 70 g rozijnen
  • 6 velletjes brickdeeg
  • 4 eetlepels vloeibare honing





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Beursjes gevuld met appel, peer en rozijntjes


Recept van: Eeraerts Christiana



4
30-40 minuten
dessert
peer


  1. Schil de appels en peren en snij in blokjes
  2. Stoof ze gedurende 3 min. in de boter in een steelpan
  3. Voeg de kristalsuiker en het kaneelpoeder toe
  4. Doe dit mengsel samen met de rozijnen in een kom, dek af en laat afkoelen
  5. Snij twee vellen brickdeeg in twee en plooi elk stuk dubbel
  6. Leg ze in het midden van de vier resterende brickvellen en verdeel het fruit erover
  7. Vouw de randen dicht tot een beursje (rechtopstaand tasje) en bind ze losjes samen met koorden van aluminiumfolie
  8. Plaats op een bakplaat met antikleeflaag
  9. Giet een scheutje honing in elk beursje en laat 10 minuutjes in een warme oven van 200°C goudbruin kleuren
  10. resseer op borden, verwijder de aluminiumfolie en versier met een streepje frambozencoulis