We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Chocoladecake met peer en vanille



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 6 halve peren uit blik
  • 1 vanillestokje
  • 225 ml melk
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 60g donker cacaopoeder
  • kokend water
  • 100 g zachte boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • snufje zout





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Chocoladecake met peer en vanille


Recept van: Evelien De Vos



6
60 minuten plus
dessert
peer


  1. Verwarm de oven voor op 180° Neem een taartvorm van 26 cm doorsnede (bakblik of siliconen vorm) en vet deze alvast in.
  2. Snij het vanillestokje doormidden en voeg het toe aan de melk. Kook de melk in een klein steelpannetje tot ze nét begint te borrelen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door de afgekoelde melk.
  4. Zeef de bloem in een kom.
  5. Leng het cacaopoeder in een kopje aan met kokend water tot je een gladde pasta krijgt. Voeg dit toe aan de bloem.
  6. Roer de zachte boter en suiker tot een glad geheel. Voeg hieraan de eierdooiers toe.
  7. Klop het eiwit tot lint en voeg dit toe aan het boter-en suikermengsel.
  8. Voeg het bloem-cacaomengsel toe aan de kom met suiker, boter en eieren.
  9. Giet de afgekoelde vanillemelk al roerend bij het mengsel.
  10. Het beslag mag nu in de vorm! Snij de perenhelften tot kwartjes en leg ze bovenop het beslag. Bestrooi met wat kaneel naar smaak. Bak de taart 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven.