Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.





Say yes to the best - Del Monte

Krokante kippendijtjes met rijst, fruitcocktail/kerriesaus



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 400 gr witte rijst
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 gr verse kippendijtjes
  • 1 ½ el kerriepoeder
  • 1 ½ t djinten
  • 1 t kurkuma
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 el maizena
  • 30 gr Boter





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Krokante kippendijtjes met rijst, fruitcocktail/kerriesaus


Recept van: De man Karen



4
20-30 minuten
diner
fruitcocktail


  1. Neem de kippendijtjes uit de verpakking van de poelier, was ze en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Kruid ze licht met zout, peper, djinten en kurkuma.
  3. Neem een bord, doe daar het ei in (geklutst), haal de kippendijtjes hierdoor en dan door het paneermeel, liefst twee keer.
  4. Doe boter en olijfolie in een koekenpan en braad ze mooi bruin en krokant.
  5. Neem een pan, doe daar de kippenbouillon in, breng aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Neem een steelpan, of kleinere pan, doe daar de fruitcocktail in met de siroop, warm op, doe er de kerrie bij naar smaak, minimaal 1 ½ el, gewoon even proeven.
  7. Even lekker laten pruttelen en de saus van de siroop met kerrie al roerend wat binden met maizena.
  8. Schep de cocktail met de kerriesaus over de rijst en serveer de kip erbij